Over Mij

Hallo iedereen,

Zoals jullie allemaal wel weten heb ik ongeveer een jaar geleden een hersenoperatie ondergaan. Er had zich een gezwel genesteld in mijn hersenen en moest operatief verwijderd worden. Om het gezwel onder contrrole te houden moest ik een zware chemokuur volgen. Door dit voorval heb ik bijna een gans crossseizoen gemist. Ik ben altijd blijven fietsen en trainen en het seizoen 2019-2020 wilde ik kost wat kost terug aan de start staan van de cross. De eerste cross was Eeklo waar ik een supporterslokaal heb. Van de cross zelf moest ik niet veel verwachten, terug meedoen was al een overwinning op zich. Een massa supporters waren komen opdagen, en dat bezorgde me toch kippenvelmomenten. Over mijn eerste cross op het hoogste niveau kan ik kort zijn. Ik niet had verwacht dat ik de race niet ging kunnen uitrijden in Eeklo. Mijn entourage had dit wel verwacht. De chemokuur had zodanig aan mijn ichaam gevreten dat ik kracht te kort kwam. Dat jaar reed ik nog voor Sauzen Pauwels Bingoal. De ploeg van Jurgen Mettepenningen die me een heel seizoen lang gesteund hebben, waarvoor ik hun ook dankbaar ben. 

Uitkijken naar een nieuwe ploeg.

Voor Jolien werd het uitkijken naar een nieuwe ploeg. Dat dit niet gemakkelijk ging zijn wisten we. Toch heeft ze doorgedreven en heeft ze de mensen en sponsors gevonden die haar willen steunen op financieel maar ook op sportief vlak. Het werd Tauris, een bedrijf dat software ontwikkeld en ondersteuning geeft bij het uitwerken van processen in de maritieme sector. Volgende sponsors doen ook hun duit in het zakje, Bio-Racer, VZW Never Give UP, Ridley, Quatannens-Norga(verzekeringen), Evil-Eye en LogieGrafix. Voor Jolien is het de bedoeling om in een later stadium de ploeg die ze nu opgestart heeft uit te breiden. Met wat of wie is momenteel nog koffiedik kijken. 

Mijn supporters en mijn geloof.

Mijn supporters en mijn geloof, daar put ik onnoemelijk veel kracht uit. Iedere keer weer staan de supporters langs de zijlijn om me aan te moedigen. In goede en slechte tijden, in alle weer en wind, steeds waren ze op post. Ook dat bewonder ik, dat gaf me de voldoening om verder te gaan. Helaas zitten we nu in een situatie die voor niemand gemakkelijk is. Het Covid19 virus dat alles maar dan ook alles beheerst en alles in zijn greep houdt. Cyclocrossen zijn niet hetzelfde zonder publiek laat staan zonder supporters. Het is een vreemd beeld dat hopelijk zeer snel voorbij is. 

Tekst;Joseph Bams