BK Meulebeke

Wie wordt zondag Belgisch Kampioen bij de elite dames en de elite heren.
 

Zondag wordt in Meulebeke gecrost voor de Belgische driekleur bij de vrouwen als bij de mannen. Verlengd Sanne Cant haar titel en wie wordt bij de mannen de nieuwe Belgische kampioen. 

Kan Sanne Cant haar titel verlengen?

Sanne Cant is zondag torenhoog favoriet bij de elite vrouwen. Als we afgaan op de de crossen die er tot nu toe gereden zijn is zij veruit onze beste vertegenwoordigster. In de gereden crossen eindigt zij meestal als eerste Belgische en daarom schatten we haar kansen op het verlengen van haar titel zeer hoog in. Geen spoor van Laura Verdonschot, Ellen van Loy of Loes Sels dit jaar op de cross. Wie eventueel aanspraak kan maken op het hoogste schavotje is Alicia Franck. Zij is aan een comeback aan werken en een podium plaats zou haar zeker niet misstaan. Zo eindigde ze nog als derde in de cross van Bredene. Verder is zoeken naar een opvolgster voor Sanne Cant al weet je maar nooit hoe een dubbeltje rolt.

Wie wordt bij de mannen de opvolger van Laurens Sweeck?

Bij de mannen zijn er meer titelkandidiaten dan bij de vrouwen al wordt Wout van Aert naar voor geschoven als de te kloppen man. Alles zal natuurlijk afhangen van de zwangerschap van zijn vrouw Sarah De Bie. Zij zou rond deze week moeten bevallen en dan zou Wout zijn Belgisch kampioenschap in het gedrang komen. Of hij al dan of niet zal starten zal deze week duidelijk worden. Andere kanshebbers op de titel zijn er zeker nog. Als we op de prestaties terugkijken van de afgelopen crossen is Michael Vanthourenhout zeker één van de kanshebbers. Hij maakte het meeste indruk en toch mogen we de prestatie van Toon Aerts niet vergeten. Heeft Toon zich de laatste weken verstopt om zo fris mogelijk aan de start te staan op dit BK. Of volgt Laurens Sweeck zich zelf terug op! Heeft hij zich ook verstopt achter zijn conditie!! Spannend zal het allezins worden op de licht aangepaste omploop van Meulebeke. Het zal moeilijk worden voor van Aert om zijn vermogen kwijt te geraken op dit parcours en dat geeft mogelijkheden voor andere renners. 

Het BK van Meulebeke op TV

Het Belgisch kampioenschap van Meulebeke wordt vanaf 13u45 rechtstreeks uitgezonden op TV één