De wielertoekomst van Jolien

DE WIELERTOEKOMST VAN JOLIEN VERSCHUEREN
Vorige vrijdag had normaal de persbijeenkomst moeten doorgaan waarin de wielertoekomst van Jolien Verschueren zou worden toegelicht.  De maatregelen inzake de coronabestrijding strooiden echter roet in het eten en de bijeenkomst werd afgelast. Omdat wij niet alleen met de pers, maar ook met haar talrijke supporters en haar sponsors, de afspraak hadden op 20 maart haar wielertoekomst uit de doeken te doen, dit persbericht.  Inderdaad er is een wielertoekomst voor Jolien,  een hoopvolle zelfs.  Dank zij een paar mensen uit haar omgeving en aantal gulle sponsors, pakt ze vanaf heden uit met een eigen team, het Tauris-team.

Terugvechten na hersentumor.

Na haar hersentumor en de daarbij horende lange revalidatie stond de wielercarrière van Jolien op een laag pitje. Wellicht niemand had verwacht dat ze het afgelopen veldritseizoen reeds in competitie zou treden. Maar Jolien kennende bleef ze niet bij de pakken zitten. Na haar operatie in april 2018 volgde een lange periode waarin radiotherapie en chemobehandelingen mekaar opvolgden. Intussen bleef ze verder in beweging en maakte haast dagelijks haar fietstochtjes.  In augustus 2019 kreeg ze haar laatste chemosessie en op 8 september stond ze aan de start van het nieuwe veldritseizoen in Eeklo. Uiteraard konden en mochten er geen resultaten verwacht worden. Maar in haar gekende stijl, vol vechtlust en doorzettingskracht werkte ze het hele seizoen af. Haar aanvankelijke doel – niet gedubbeld worden – lukte een aantal keren niet maar ze zette naarstig door. Ook mede door de blijvende steun van haar vele supporters bleef ze er steeds een goed gevoel aan overhouden.

Einde contract betekent start totaal nieuw project.

Begrijpelijkerwijze werd haar aflopend contract bij Pauwels sauzen – Bingoal op 1 maart 2020 niet verlengd. Op zoek gaan naar een nieuwe ploeg was niet nodig. Een aantal mensen uit haar omgeving richtten  “VZW Never Give Up by Jolien Verschueren” op. Zo kon men op een juridisch verantwoorde wijze een kinderdroom van Jolien in vervulling laten gaan, nl een eigen wielerteam. Dank zij de steun van vooral Tauris, een reus in de informatie en communicatietechnologie voor de maritieme sector, werd het “Tauris team” opgericht. Ook mede dank zij de financiële en/of materiële inbreng  van sportbrillen Evil Eye, publiciteitsbedrijf Logiegrafix, Ridley bikes, Verzekeringen Quatannens-Norga en Bioracer kan ze er het komende veldritseizoen terug met volle goesting tegen aan. Het is de bedoeling terug een stapje voorwaarts te zetten. Er is totaal geen druk vanuit de sponsors, Jolien de mogelijkheid bieden haar geliefkoosde sport te beoefenen is momenteel het uitgangspunt. Ze zal naast haar dagtaak als kleuterleidster haar wielercarrière verder kunnen zetten op semiprofessionele wijze. Ze zal normaal gezien  in bijna  alle topconfrontaties aan de start staan. Resultaten worden nog niet echt verwacht al mag ze heel gerust eens verrassen. 
Het verhaal van Jolien in boekvorm door José Been.

In de rand van dit gebeuren kunnen we ook nog een interessant weetje meegeven.  De Nederlandse, José Been, de Nederlandse wielercommentator en journaliste, zal het verhaal van, Jolien neerpennen in een boek. Beiden zijn gewezen kankerpatiënten  en hebben dus heel wat te vertellen. Meer nieuws hierover volgt nog,  bedoeling is hiermee uit te pakken tegen de Koppenbergcross. Te volgen

 

 

 

Addthis: